28 Δεκ 2008

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι συνδικαλίστρια στον χώρο των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού. Δουλεύει στον ΗΣΑΠ.
Είχε δώσει μάχες ενάντια στην υπερεκμετάλλευση και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Είχε απειληθεί γι αυτό.


Παρότρυνε τις συναδέλφους της να μην υπογράψουν για περισσότερα χρήματα από αυτά που θα έπαιρναν. Η εταιρεία στην οποία δούλευαν ήθελε να τους φάει ένα μέρος από το δώρο των Χριστουγέννων.
Συμπτωματικά είχε γράψει γι’ αυτήν η Ελευθεροτυπία πριν ένα χρόνο. Αυτή τη φορά όμως την απόπειρα δολοφονίας της την πέρασε στα ψιλά! Είχε να ασχοληθεί με την κλούβα.

Η κυβέρνηση Σημίτη, έβαλε τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία. Και κατέστησε τα κυκλώματα της νύχτας και της εκμετάλλευσης, πρωτοπόρες επιχειρήσεις της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού και των νέων προκλήσεων. Οι καθαρίστριες στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από το ΕΚΑ και την ΓΣΕΕ.
Τα σωματεία τους δεν είναι αναγνωρισμένα μέλη του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο χώρος των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού, είναι χώρος της πιο στυγνής και άδικης εκμετάλλευσης.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ήρθε αντιμέτωπη με το πρόβλημα αυτό. Τώρα νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, σε κρίσιμη κατάσταση. Γιατί της βουτήξανε το κεφάλι σε έναν κουβά με βιτριόλι.
Το μήνυμα είναι ότι τώρα με την κρίση θα μπουν μέσα τα κεφάλια. Και όλες και όλοι θα δουλέψουν χωρίς τα νόμιμα δικαιώματά τους. Όποιος αντισταθεί, τον περιμένει βιτριόλι.


Αυτή είναι η πραγματικότητα που έντεχνα κρύβουν πίσω από λέξεις όπως μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμός και πορεία προς το αύριο και το μπροστά…

Η επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα:

Δεν ήταν εξοστρακισμός.
Δεν ήταν ενέργεια θερμοκέφαλων.
Δεν ήταν η κακιά η ώρα.
Δεν ήταν νόμιμη άμυνα.

Ήταν συμβόλαιο θανάτου.
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος - Κωνσταντίνα Κούνεβα - Γιώργος Παπλωματάς.
Το κράτος σκοτώνει, η εργοδοσία τιμωρεί, το παρακράτος φοβίζει.

Ας συμπαρασταθούμε λοιπόν όλοι στην συνδικαλίστρια και μάνα. Ας τους δείξουμε ότι στο τέλος νικητές θα είμαστε εμείς και όχι τα συμφέροντα των λίγων. Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι, ας τους δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από τους εργολάβους.
Ο Λογαριασμός Ενίσχυσης της Κ. Κούνεβα είναι:

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Υ.Γ. Το κύριο μέρος από το κείμενο αυτό προέρχεται από μήνυμα που λάβαμε από τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους Κ.Φ.Πατρών, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας στέλνουν.
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: