16 Δεκ 2008

ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Είναι αίτημα 90 χρόνων η δημιουργία Εφετείου στο Βόρειο Αιγαίο, η κυβέρνηση το βρίσκει «σωστό», όμως δεν προχωρά στην υλοποίησή του!

Αυτό αποδείχτηκε χτες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Σκοπελίτη. Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκης, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ξεκίνησε να λύσει το πρόβλημα», επικαλέστηκε όμως προβλήματα σχετικά με το νησί στο οποίο θα γίνει το Εφετείο, ισχυριζόμενος πως «δε θέλει να φέρει τριβές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των νομών»! Παράλληλα, ζήτησε «πίστωση χρόνου»...

«Είναι δίκαιο αίτημα όχι μόνο του νομικού κόσμου, αλλά όλων, που μετρά πολλές δεκαετίες», ανταπάντησε ο Στ. Σκοπελίτης. Όπως σημείωσε, στο παρελθόν «έχουμε εισπράξει υποσχέσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα». Επισήμανε επίσης ότι «η περιοχή του Β. Αιγαίου είναι η μόνη χωρίς Εφετείο», που σημαίνει «ταλαιπωρία, έξοδα και επιπτώσεις στην απόδοση της δικαιοσύνης», αφού «πολλοί μάρτυρες δεν προσέρχονται στις δίκες», καθώς «πρέπει να ταξιδέψουν από τη Χίο ή τη Μυτιλήνη στον Πειραιά και από εκεί στη Σύρο».

Rizospastis, 16/12/2008

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: